CENDAWAN.KULAT.MASHROOM

perusahan cendawan kian menarik perhatian masyrakat. perusahan cendawan yang aku lawawti di KG BERDANG, JELI KELANTAN. perusahan ini di jalankan oleh penduduk kampung khususnya kaum wanita yang terdiri daripada ibu tunggal dan suri rumah sepenuh masa. Adanya perusahan cendawan ini, masa luang mereka di isi dgn baik. Terima kasih kepada pihak KESEDAR yang memberi peluang pekerjaan yang mendatangkan pendapatan yang lumayan pada ibu-bu serta surirumah..

gadis di fahamkan untuk menjayakan perusahan cendawan ini. para individu perlu menghadiri kursus yang diadakan oleh pihak penganjur(KESEDAR). Penjagaan cendawan ini juga agak sensitif jika tidak menitik beratkan dari segi kebersihan, cendawan ini mudah di serang virus atau kulat perosak. Pada orang awan yang ingin melihat lebih dekat rumah cendawan ini. Mereka memakai selipar yang disediakan dan mereka juga tidak mengidap sebarang selsema mahupun batuk.kerana cendawan ini sangat senstitif. Pendekan cerita, perusahan ini seronok..gadis: mokcik kulat setengah kilo.

Mok cik: 3 riyal mek

Dengan adanya perusahaan ini, mudahlah seluruh penduduk Daerah Jeli nak makan cendawan..malam ni wat sup cendawan lah! nk wat tomyam cendawan limau nipis lupa lak nak belik..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: