Kesabaran Jari Jemari Seni

hari ini aku ikut mak ayah serta dik bongsu ke kota bharu…tengok mak su bersalin..sambil2 macam kebiasaan kami sekeluarga terutama mak dan ayah takkan lepaskan peluang membeli belah barang-barang keperluan dan juga barangan untuk di jual. Hari Jumaat adalah hari paling tenang di dalam bandar kota bharu..tak banyak kereta dan orang pun tak sesak mcm hari biasa. Apa yang aku nak kongsi hari ini adalah sikap kita. hari ni tak pasal-pasal penjual kain tinggi suara dgn mak aku..tak boleh ke ckp elok..halnya kecik saja..mak nk tukar tudung yang dibeli minggu lepas.yang telah dibelinya lepas agak kecil dan pelanggan kami tak mahu.demi memenuhi kehendak pelanggan mak tukar.yang aku bengang mcm lagu akim ni..(dalam nada tinggi suara)dah beli dengan harga tolak maner boleh tukar! terkesima mak..bukan ape..dah berbelas tahun mak aku duk beli barang kedai die..mak aku sabar. tu sifat die yang tak dapat aku nafikan..sebab tu ramai customer kadan suplyer suka kerjasama dgn die.kalau lah die hangin lagi.memang mak aku tobat takkan dtg kedai tu lagi..baru korang tahu ilang customer.lupakan dalam duk kelam kabut..sempat i sambar selendang satu..RM 5.00 jer.hihih! lupakan kisah mek kurang adab tu aku nk share pasal buat tudung sendiri..

murah jimat.yang satu lagi kain yang warna warni tu sebenarnya kain pasang untuk dibuat baju, disebabkan material kain tu mcm selendang…so, nk try buat tudung ala-ala arriani sendiri. dah siap nanti i tunjuk k..

YL: adab kehidupan..demi mendapatkan rezeki yang halal Allah sentiasa meguji hambanya..kes mek kurang adab tu..kut yer penat kerja..sabar itu separuh dari iman..ingat demi rezeki yang halal. budi bahasa budaya kita..wat malu mek klate comey

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: