ICE CREAM BABA (ais krim thailand) di RANTAU PANJANG

minggu lepas jalan-jalan ke Rantau Panjang..Perjalanan kali ini tidak lah di rancang kebetulan melewati jeli ke Pasir Mas..semasa sedang mencari parking ternampak ais krim thailand ni..lama sudah penulis megidam nak makan..Hujan sejuk tidak mematahkan niat..kalau anda ingat pada review lepas penulis ada menulis tentang ais krim ni..

anda boleh menghidangkan sendiri cume ais krim tu en.Baba buat sendiri kalau guna ais krim walls ke nestle kurang sedap..bahan-bahannya:

roti sandwish di potong dadu
pulut
jagung manis
agar-agar
kacang merah (kalau tak da xpe)
ais krim

jangan lupe curahkan susu manis ..


sedapnya..

kalau berkunjung ke rantau panjang jangan lupa untuk mencuba ICE CREAM BABA..

About these ads

5 thoughts on “ICE CREAM BABA (ais krim thailand) di RANTAU PANJANG

  1. the guy in the picture is my mom’s cousin…rmai antara family kami yg m’usahakn ice cream ini….

  2. Aiskrim Baba ni dah ada lama dijual di Kota Bharu cuma namanya Aiskrim Wawa. Tempatnya di jalan belakang KB Mall, depan Parkson dan dekat simpang 4 Jln Bayam & Jln Dato Lundang. Harganya masih RM2! Tak perlu ke Rantau Panjang untuk menikmati aiskrim Baba ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: